Cukinia faszerowana kiełbaską z warzywami i serem

Podziel sięPodoba mi się
30 min.łatwe

Cukinia nafaszerowana smakiem od początku do końca – spróbujcie sami. Smaczny efekt gwarantowany.

0

Składniki:

Liczba porcji 4

  • 1/2 op kiełbasy z szynki 
  • 1 cebula
  • 1 papryka
  • 2 cukinie 
  • 2szkl. tartego sera żółtego 
  • Cebula dymka lub gruby szczypior
  • Suszone oregano, papryka, kumin, kolendra
  • Sól i pieprz do smaku 
  •  

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Cukinię przekrój na połowę i przy pomocy małej łyżeczki wydrąż jej miąższ uważając na to aby nie uszkodzić skórki i brzegów warzywa. Wnętrze cukinii posiekaj nożem. Paprykę pokrój w drobną kostkę. Dymkę posiekaj.

Krok 2. 

Na patelni rozgrzej oliwę na której obsmaż kiełbaskę z cebulą. Kiedy staną się rumiane dodaj pozostałe warzywa i smaż całość ok. 5 min. Po tym czasie dodaj przyprawy, połowę posiekanej dymki oraz połowę startego sera i całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3.

Wydrążone cukinie skrop oliwą i dopraw solą oraz pieprzem. Tak przygotowane napełnij farszem – tak aby odrobinę wystawało poza cukinię. Całość posyp serem. Warzywa zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180*C przez ok. 45min.

Krok 4.

Upieczone posyp pozostałą dymką.

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

30 min.
średnie
0

Risotto morlińskie z kiełbasą, zielonym groszkiem i pomidorami

030 min.średnie
Zobacz przepis
60 min.
średnie
0

Tarta z ciasta filo z kiełbaską, porem i papryką

060 min.średnie
Zobacz przepis
30 min.
łatwe
0

Pęczotto morlińskie z borowikami i kiełbasą

030 min.łatwe
Zobacz przepis