Menu
Odwiedź nasze profile

Kiełbasa morlińska smażona z cebulą

20 min
Łatwy

Czy można prościej? Nie. Kiełbasa smażona z cebulą swoim zapachem przywoła wszystkich sąsiadów – to świetna okazja na zawiązanie nowych znajomości!

Składniki

  • Paczka kiełbasy z szynki Morliny (ok. poł kilograma)
  • 2 białe cebule
  • Oliwa do smażenia
  • 2 łyżki masła
  • Sól
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę ponacinaj nożem. Rozgrzej na patelni łyżkę oliwy, na której ułóż wcześniej przygotowaną kiełbasę. Cebulę pokrój w piórka i dorzuć na patelnię. Cebulę dopraw odrobiną soli i cukru – dzięki temu lepiej się usmaży i zyska więcej smaku.

Krok 2.

Kiełbasę smaż po 4-5 minut z każdej strony, mieszając od czasu do czasu cebulę. Pod koniec smażenia dodaj do cebuli masło i serwuj z kiełbasą.

Kiełbasa Morlińska z szynki
Produkt z przepisu

Kiełbasa Morlińska z szynki