Odwiedź nasze profile
Delikatne smaki z kiełbasą? Ależ oczywiście – wystarczy trochę chęci i wyobraźni!
Kiełbasę ponacinaj z obu stron jak na grilla. Cebulę pokrój w piórka i wsyp do naczynia do zapiekania. Kiełbasę połóż na cebuli i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190*C na ok 15-20 min. aż się zarumieni.
Groszek wsyp do garnka. Zalej wodą tak aby tylko był lekko przykryty. Dopraw solą i gotuj do miękkości. Kiedy będzie już miękki odcedź. Dodaj posiekaną miętę oraz masło a następnie zmiksuj blenderem do uzyskania konsystencji puree. Na końcu dopraw solą i pieprzem. Jeśli puree będzie zbyt gęste możesz dodać odrobinę słodkiej śmietanki, aby je „rozluźnić”.
Pieczoną kiełbasę podawaj z puree z zielonego groszku i pieczoną cebulą.