Menu
Odwiedź nasze profile

Kiełbaski smażone w cieście naleśnikowym

30 min
Łatwy

Jeśli dalej żyjecie w świecie słodkich naleśników, to czym prędzej pora otworzyć się na słone opcje. Smażona kiełbaska na pewno wam w tym pomoże!

Składniki

  • ½ op kiełbasy podwawelskiej Morliny
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 1 szkl. mleka lub wody
  • 2 jajka
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1.

Kiełbasę pokrój na 3 kawałki, a następnie wzdłuż na połowę.

Krok 2.

W misce wymieszaj składniki ciasta naleśnikowego – mąkę, mleko, jajka, proszek do pieczenia oraz sól. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

Krok 3.

Kiełbaskę obtocz dokładnie w cieście, a następnie smaż na średnio rozgrzanym oleju, z obu stron,  aż ciasto się ładnie zarumieni.