Odwiedź nasze profile
Kiełbasa śląska vs smaki ze wschodu – kto wygra ten smaczny pojedynek? Czy może dojdą razem do porozumienia? Przekonacie się po godzinie gotowania!
Kiełbasę pokrój w półtalarki. Marchewkę pokrój w plasterki. Ziemniaki pokrój w kostkę. Oliwki i ogórki posiekaj. Pieczarki pokrój w plasterki.
W dużym garnku obsmaż kiełbaskę na oliwie aż stanie się rumiana. Dodaj marchewkę, pieczarki i cebule. Smaż całość ok. 3 min.
Dodaj ziemniaki, bulion i przyprawy. Całość zagotuj, a następnie przykryj i gotuj aż ziemniaki będą miękkie ok. 15 – 20 min. Dodaj koncentrat pomidorowy, oliwki oraz ogórki i całość gotuj kolejne 15 – 20 min.
Po tym czasie dodaj przyprawy oraz posiekaną natkę pietruszki. Na końcu zupę dopraw solą i pieprzem.