Szykuje się mecz? Przydałoby się coś na ząb. Ale nie byle co! Zaskocz kumpli prawdziwie męskim daniem, jakim jest kiełbasa marynowana w piwie i musztardzie francuskiej. Jeśli podczas ostatniego sparingu nawarzyłeś piwa i zapomniałeś o przekąskach, tym razem nie daj ciała.
Kiełbasa marynowana w piwie zasmakuje każdemu, kto ceni połączenie mięsa z chmielem, a jej przyrządzenie to małe piwo – zajmuje tylko pół godziny. Z naszą białą nie ma szans na kaszanę, na pewno nie w kwestiach kulinarnych.
Kiełbasę nakrój delikatnie nożem. Gałązkę rozmarynu podziel na kawałki a następnie powciskaj je we wcześniej przygotowane nacięcia.
W naczyniu do marynowania wymieszaj piwo z miodem i musztardą francuską.
Kiełbaski dokładnie obtocz powstałą marynatą i odstaw do lodówki na min 2h a najlepiej na całą noc. Tak przygotowane smaż na średnio rozgrzanym grillu aż się lekko zarumienią.
Szykuje się mecz? Przydałoby się coś na ząb. Ale nie byle co! Zaskocz gości mocnym daniem, jakim jest kiełbasa marynowana w piwie i musztardzie francuskiej. Jeśli podczas ostatniego spotkania z piłką kopaną gospodarz nawarzył piwa i zapomniał o przekąskach, Ty stań na wysokości zadania i nie daj ciała.
Kiełbasa marynowana w piwie zasmakuje każdemu, kto ceni połączenie mięsa z chmielem, a jej przyrządzenie to małe piwo – zajmuje tylko pół godziny. Z naszą białą nie ma szans na kaszanę, na pewno nie w kwestiach kulinarnych.