Start
Kiełbasy
Boczki i toppingi
Plastry
Wędzonki
Convenience
Przepisy
EN
Menu
Start
Kiełbasy
Boczki i toppingi
Plastry
Wędzonki
Convenience
Przepisy
EN
Odwiedź nasze profile
Przepisy
Na co masz ochotę?
Filtruj przepisy
Produkt
Kiełbasa
Kiełbasa biała
Boczek
Ślązerki
Rodzaj dania
danie główne
faszerowane
grill
kuchnie świata
lasagne
makaron / kluski
przepisy Adrianny Marczewskiej
przepisy z opakowań
przystawka / przekąska
sałatka
tosty
zapiekane
zapiekanka / kanapka
ziemniaki
zupa
śniadanie
Czas przygotowania
Dowolony
do 30 min.
do 45 min.
do 60 min.
Czas przygotowania
-
Trudność
Łatwy
Średni
Ślązerki z młodymi ziemniaczkami (a nawet z boczkiem)
30 min
Łatwy
Przepis na żurek z białą kiełbasą
50 min
Łatwy
Zupa ziemniaczana „nic” z kiełbasą
40 min
Łatwy
Zupa solianka
60 min
Łatwy
Zupa morlińska z suszonych grzybów, kiełbasy z makaronem
50 min
Łatwy
Zupa kukurydziana z serem i bekonem
40 min
Średni
Zupa chrzanowa z ziemniakami i kiełbasą
40 min
Średni
Ziemniaki ze skwarkami z boczku podane z zsiadłym mlekiem i koperkiem
40 min
Średni
Ziemniaki smażone z kiełbasą i cebulą po morlińsku
30 min
Łatwy
1
2
3
…
14
Czy wiesz, że...
Co jakiś czas w prasie pojawiają się doniesienia o pozytywnym wpływie boczku na organizm człowieka – smażony boczek podobno leczy kaca, (zawiera aminokwasy), oraz poprawia rozwój mózgu płodu (zawiera cholinę)