Menu
Odwiedź nasze profile

Biała kiełbasa morlińska pieczona w boczku

30 min
Łatwy

Biała kiełbasa zawijana w boczku – już łatwiej się nie da.

Biała kiełbasa z piekarnika z chrupiącym boczkiem łagodzi obyczaje, dlatego na pewno i tym razem Ci się upiecze. Biała zawijana w boczku to nasz stuprocentowy pewniak, który sprawdzi się podczas każdej kulinarnej misji – on po prostu ma tę moc!

Z dodatkiem pikantnego chrzanu i smażonej cebuli smakuje tak, że aż ślinka cieknie na samą myśl. A przy tym biała kiełbasa pieczona to bułka z masłem (która swoją drogą świetnie współgra z daniem), więc tego przepisu po prostu nie da się schrzanić!

Składniki

  • Paczka białej kiełbasy Morliny (ok. pół kilograma)
  • 150g boczku wędzonego w plastrach (najlepiej Morliny)

Przygotowanie

Krok 1.

Każdą kiełbasę z osobna owiń dokładnie dwoma plastrami boczku i przełóż do naczynia do zapiekania.

Krok 2.

Tak ułożone kiełbasy piecz w piekarniku rozgrzanym do 200*C przez ok 20-30 min, aż boczek zrobi się rumiany i chrupiący. Kiełbasę podawaj z chrzanem i smażoną cebulą.

Kiełbasa Biała
Produkt z przepisu

Kiełbasa Biała