Biała kiełbasa zawijana w boczku – już łatwiej się nie da.
Biała kiełbasa z piekarnika z chrupiącym boczkiem łagodzi obyczaje, dlatego na pewno i tym razem Ci się upiecze. Biała zawijana w boczku to nasz stuprocentowy pewniak, który sprawdzi się podczas każdej kulinarnej misji – on po prostu ma tę moc!
Z dodatkiem pikantnego chrzanu i smażonej cebuli smakuje tak, że aż ślinka cieknie na samą myśl. A przy tym biała kiełbasa pieczona to bułka z masłem (która swoją drogą świetnie współgra z daniem), więc tego przepisu po prostu nie da się schrzanić!
Każdą kiełbasę z osobna owiń dokładnie dwoma plastrami boczku i przełóż do naczynia do zapiekania.
Tak ułożone kiełbasy piecz w piekarniku rozgrzanym do 200*C przez ok 20-30 min, aż boczek zrobi się rumiany i chrupiący. Kiełbasę podawaj z chrzanem i smażoną cebulą.