Kiełbasa biała pieczona w piwie – na mecz, na grilla, na dzisiaj.
Nie wierzysz, że ten skład dobrze gra? Przekonaj się na własnych kubkach smakowych, że biała kiełbasa pieczona w piwie to propozycja nie tylko dla wytrawnych piwoszy, lecz dla wszystkich, którzy szukają nietypowych i smakowitych połączeń.
Kiełbasa biała pieczona w piwie to prawdziwa rozkosz dla zmysłów, gdyż łączy w sobie wiele smaków – słony, słodki, gorzki i kwaśny – tworząc kompozycję, która na długo zapisze się na liście Twoich ulubieńców. Co tu więcej mówić? Po prostu Francja-elegancja i cud-miód!
Do rondelka wlej piwo i zagotuj. Następnie dodaj musztardę oraz miód i odparuj o połowę.
Jabłka pokrój w dużą kostkę. Cebulę pokrój w piórka lub w ćwiartki. Kiełbasę ułóż w naczyniu żaroodpornym. Dodaj jabłko oraz cebulę. Posyp całość porwanym tymiankiem i rozmarynem, a następnie skrop lub posmaruj wcześniej przygotowaną marynatą piwną.
Kiełbasę wstaw do piekarnika rozgrzanego do ok 200*C na 25-30min, aż się zarumieni. Aby kiełbasa miała więcej smaku co 5-10 min. smaruj ją sosem z piwa.