Cukinia nafaszerowana smakiem od początku do końca – spróbujcie sami. Smaczny efekt gwarantowany.
Kiełbasę pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj. Cukinię przekrój na połowę i przy pomocy małej łyżeczki wydrąż jej miąższ uważając na to aby nie uszkodzić skórki i brzegów warzywa. Wnętrze cukinii posiekaj nożem. Paprykę pokrój w drobną kostkę. Dymkę posiekaj.
Na patelni rozgrzej oliwę na której obsmaż kiełbaskę z cebulą. Kiedy staną się rumiane dodaj pozostałe warzywa i smaż całość ok. 5 min. Po tym czasie dodaj przyprawy, połowę posiekanej dymki oraz połowę startego sera i całość dokładnie wymieszaj.
Wydrążone cukinie skrop oliwą i dopraw solą oraz pieprzem. Tak przygotowane napełnij farszem – tak aby odrobinę wystawało poza cukinię. Całość posyp serem. Warzywa zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180*C przez ok. 45min.
Upieczone posyp pozostałą dymką.