Kiełbasa Śląska Morliny z grilla z kukurydzą z masłem czosnkowym

Podziel sięPodoba mi się
30 min.łatwe
Kiełbasa Śląska Morliny z grilla z kukurydzą z masłem czosnkowym
0
Slaska

Składniki:

Liczba porcji 4

  • Pół opakowania kiełbasy Śląskiej Morliny (2-3 kiełbasy)
  • 3 kolby kukurydzy
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g masła
  • Sól 

Przygotowanie

Krok 1.

Kukurydzę obgotuj w osolonym wrzątku. Po ugotowaniu podziel na 3 części. Kiełbasę ponacinaj nożem z obu stron.

Krok 2.

Czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni rozpuść masło. Wrzuć czosnek i praż na małej mocy aż lekko się zezłoci i zacznie bardzo mocno pachnieć. Kukurydzę zgrilluj razem z kiełbasą.

Krok 3.

Gotowe warzywa z kiełbasą polej masłem czosnkowym. 

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

30 min.
łatwe
Kiełbasa w sosie cygańskim po morlińsku
0

Kiełbasa w sosie cygańskim po morlińsku

030 min.łatwe
Zobacz przepis
60 min.
średnie
Wytrawne muffinki morlińskie z kiełbasą
0

Wytrawne muffinki morlińskie z kiełbasą

060 min.średnie
Zobacz przepis
70 min.
średnie
Kiełbasa morlińska z piekarnika z pieczonymi ziemniakami
0

Kiełbasa morlińska z piekarnika z pieczonymi ziemniakami

070 min.średnie
Zobacz przepis