Kiełbasa Śląska Morliny z grilla z kukurydzą z masłem czosnkowym

Podziel sięPodoba mi się
30 min.łatwe
Kiełbasa Śląska Morliny z grilla z kukurydzą z masłem czosnkowym
0
Slaska

Składniki:

Liczba porcji 4

  • Pół opakowania kiełbasy Śląskiej Morliny (2-3 kiełbasy)
  • 3 kolby kukurydzy
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g masła
  • Sól 

Przygotowanie

Krok 1.

Kukurydzę obgotuj w osolonym wrzątku. Po ugotowaniu podziel na 3 części. Kiełbasę ponacinaj nożem z obu stron.

Krok 2.

Czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni rozpuść masło. Wrzuć czosnek i praż na małej mocy aż lekko się zezłoci i zacznie bardzo mocno pachnieć. Kukurydzę zgrilluj razem z kiełbasą.

Krok 3.

Gotowe warzywa z kiełbasą polej masłem czosnkowym. 

Podziel sięPodoba mi się

Podobne przepisy

30 min.
łatwe
Sałatka z kiełbasą, marynowanymi ogórkami i smażoną cytryną
0

Sałatka z kiełbasą, marynowanymi ogórkami i smażoną cytryną

030 min.łatwe
Zobacz przepis
50 min.
łatwe
Prosta włoska zupa a’la minestrone z kiełbasą, makaronem i drobną fasolką
0

Prosta włoska zupa a’la minestrone z kiełbasą, makaronem i drobną fasolką

050 min.łatwe
Zobacz przepis
30 min.
łatwe
Kiełbasa w sosie cygańskim po morlińsku
0

Kiełbasa w sosie cygańskim po morlińsku

030 min.łatwe
Zobacz przepis