Menu
Odwiedź nasze profile

Kiełbasa Śląska Morliny z grilla z kukurydzą z masłem czosnkowym

30 min
Łatwy

Kiełbasa śląska – przepis na obiad, który wymiata!

Kukuryku! Wstaje dzień, a Ty znów nie wiesz, co zjeść na śniadanie? Jeśli potrzebujesz odmiany, oto i ona – kiełbasa śląska Morliny z grilla w towarzystwie złotej kukurydzy i aromatycznego masła czosnkowego. Bo dzień trzeba zacząć z przytupem! Kiełbasa śląska z kukurydzą to prosty i sycący posiłek dla całej rodziny, który w mig poprawi humor i przegoni chmury.

Potrawy z kiełbasy Śląskiej wybornie sprawdzają się także na obiad, szczególnie latem, kiedy całe dnie spędzasz na działce. Nie trać urlopu na wymyślne i ryzykowne potrawy, postaw na sprawdzone dania z kiełbasy śląskiej w wersji na słodko – z kolbą kukurydzy, która wyśmienicie prezentuje się w duecie z naszą królową letnich obiadów, jaką bez wątpienia jest kiełbasa śląska. Przepis na obiad w 30 minut, który zapamiętasz na lata!

Składniki

  • Pół opakowania kiełbasy Śląskiej Morliny (2-3 kiełbasy)
  • 3 kolby kukurydzy
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g masła
  • Sól 

Przygotowanie

Krok 1.

Kukurydzę obgotuj w osolonym wrzątku. Po ugotowaniu podziel na 3 części. Kiełbasę ponacinaj nożem z obu stron.

Krok 2.

Czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni rozpuść masło. Wrzuć czosnek i praż na małej mocy aż lekko się zezłoci i zacznie bardzo mocno pachnieć. Kukurydzę zgrilluj razem z kiełbasą.

Krok 3.

Gotowe warzywa z kiełbasą polej masłem czosnkowym.

Kiełbasa Śląska
Produkt z przepisu

Kiełbasa Śląska