Co Amerykanie wiedzą o burgerach? Coś niecoś na pewno, ale nie wpadli na to, żeby robić je z kiełbasą. A my tak!
Zdejmij osłonkę z kiełbasy, następnie rozdrobnij ją widelcem do uzyskania konsystencji „mielonego” szarpanego mięsa. Mięso przełóż do miski..
Do mięsa dodaj jajko oraz bułkę tartą. Dolej łyżkę zimnej wody, potem dokładnie wymieszaj i wyrób mięso, aby stało się plastyczne i formowalne. Z mięsa uformuj 4-6 kotletów przypominających burgery. Mięso smaż na rozgrzanej patelni po ok 2-3min z każdej strony. Można je również upiec w piekarniku.
W osobnym naczyniu wymieszaj majonez z chrzanem. Bułkę przekrój na pół i zrumień na patelni lub w piekarniku. Tak przygotowanym sosem posmaruj bułkę i złóż kanapkę. Do burgera możesz dodać ulubione dodatki: sałatę, pikle, warzywa czy sosy.