Start
Kiełbasy
Boczki i toppingi
Plastry
Wędzonki
Convenience
Przepisy
EN
Menu
Start
Kiełbasy
Boczki i toppingi
Plastry
Wędzonki
Convenience
Przepisy
EN
Odwiedź nasze profile
Przepisy
Na co masz ochotę?
Filtruj przepisy
Produkt
Kiełbasa
Kiełbasa biała
Boczek
Ślązerki
Rodzaj dania
danie główne
faszerowane
grill
kuchnie świata
lasagne
makaron / kluski
przepisy Adrianny Marczewskiej
przepisy z opakowań
przystawka / przekąska
sałatka
tosty
zapiekane
zapiekanka / kanapka
ziemniaki
zupa
śniadanie
Czas przygotowania
Dowolony
do 30 min.
do 45 min.
do 60 min.
Czas przygotowania
-
Trudność
Łatwy
Średni
Szakszuka z boczkiem i pomidorami
30 min
Łatwy
Spaghetti carbonara z boczkiem jajkiem i parmezanem
30 min
Łatwy
Sałatka z brokułów z czosnkiem i chrupiącym boczkiem
40 min
Łatwy
Sałatka z awokado, chrupiącym boczkiem i kurczakiem
30 min
Łatwy
Pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami zawijana w boczku i pieczona (obiadowe z dodatkami)
45 min
Średni
Pierś z kurczaka z pieczarkami i mozzarelą zawijana w plastry boczku (obiadowe z dodatkami)
45 min
Średni
Pieczone śliwki zawijane w boczku z sosem słodko kwaśnym lub podane z kremem z dyni
45 min
Łatwy
Pasta jajeczna z chrupiącym boczkiem i szczypiorkiem
30 min
Łatwy
Makaron z serowym sosem i bekonem ze szczypiorkiem
30 min
Łatwy
1
2
3
Czy wiesz, że...
Podczas II wojny światowej Amerykanie byli nakłaniani do oszczędzania tłuszczu z boczku, aby można go było wykorzystać do produkcji bomb. Był używany do produkcji glicerolu, składnika materiałów wybuchowych.