Start
Kiełbasy
Boczki i toppingi
Plastry
Wędzonki
Convenience
Przepisy
EN
Menu
Start
Kiełbasy
Boczki i toppingi
Plastry
Wędzonki
Convenience
Przepisy
EN
Odwiedź nasze profile
Przepisy
Na co masz ochotę?
Filtruj przepisy
Produkt
Kiełbasa
Kiełbasa biała
Boczek
Ślązerki
Rodzaj dania
danie główne
faszerowane
grill
kuchnie świata
lasagne
makaron / kluski
przepisy Adrianny Marczewskiej
przepisy z opakowań
przystawka / przekąska
sałatka
tosty
zapiekane
zapiekanka / kanapka
ziemniaki
zupa
śniadanie
Czas przygotowania
Dowolony
do 30 min.
do 45 min.
do 60 min.
Czas przygotowania
-
Trudność
Łatwy
Średni
Morliński burger z białej kiełbasy
30 min
Średni
Mini bułeczki morlińskie z ciasta na pizzę faszerowane plasterkami kiełbasy i sosem pomidorowym z mozzarellą
40 min
Łatwy
Makaron z serowym sosem i bekonem ze szczypiorkiem
30 min
Łatwy
Makaron z kurczakiem, boczkiem i pomidorami
40 min
Łatwy
Linguinie z kiełbasą i szpinakiem
30 min
Łatwy
Letnia sałatka morlińska ze smażoną kiełbasą
30 min
Łatwy
Leczo morlińskie
40 min
Łatwy
Lasagne z kiełbasy z sosem pomidorowym, serem i beszamelem
70 min
Średni
Kremowa zupa pieczarkowa z kiełbasą i łazankami po morlińsku
40 min
Łatwy
1
…
6
7
8
9
10
…
14
Czy wiesz, że...
Kulinarna historia boczku sięga co najmniej 3500 lat. Pierwsze doniesienia o boczku pochodzą z Chin. Chińczycy jako piersi gotowali solony boczek, sól konserwowała mięso, dzięki czemu można je było jeść przez cały rok.