Start
Kiełbasy
Boczki i toppingi
Plastry
Wędzonki
Convenience
Przepisy
EN
Menu
Start
Kiełbasy
Boczki i toppingi
Plastry
Wędzonki
Convenience
Przepisy
EN
Odwiedź nasze profile
Przepisy
Na co masz ochotę?
Filtruj przepisy
Produkt
Kiełbasa
Kiełbasa biała
Boczek
Ślązerki
Rodzaj dania
danie główne
faszerowane
grill
kuchnie świata
lasagne
makaron / kluski
przepisy Adrianny Marczewskiej
przepisy z opakowań
przystawka / przekąska
sałatka
tosty
zapiekane
zapiekanka / kanapka
ziemniaki
zupa
śniadanie
Czas przygotowania
Dowolony
do 30 min.
do 45 min.
do 60 min.
Czas przygotowania
-
Trudność
Łatwy
Średni
Chłopski garnek z kiełbasą, kapustą i ziemniakami
60 min
Łatwy
Chili con kiełba
60 min
Łatwy
Bułeczki morlińskie pieczone z kiełbasą, sezamem i słodkim sosem sojowym
110 min
Średni
Bułeczki morlińskie na parze z farszem z kiełbasy
110 min
Średni
Bliskowschodnia sałatka z kuskusem i kiełbasą po morlińsku
30 min
Łatwy
Bigos z cukinii z kiełbasą
50 min
Łatwy
Bigos morliński
150 min
Średni
Biała kiełbasa morlińska pieczona w boczku
30 min
Łatwy
Biała kiełbasa marynowana po morlińsku w piwie i musztardzie francuskiej
30 min
Łatwy
1
…
11
12
13
14
Czy wiesz, że...
Boczek się je wszędzie, gdzie wieprzowina pojawia się w menu. Występuje pod różnymi nazwami i postaciami – np. w Stanach jako wielbiony bacon, we Włoszech jako dojrzewająca, zawijana pancetta, a w Polsce jako boczek.