Start
Produkty
Kiełbasy
Boczek
Ślązerki
Przepisy
EN
Menu
Start
Produkty
Kiełbasy
Boczek
Ślązerki
Przepisy
EN
Odwiedź nasze profile
Przepisy
Na co masz ochotę?
Filtruj przepisy
Produkt
Kiełbasa
Kiełbasa biała
Boczek
Ślązerki
Rodzaj dania
danie główne
faszerowane
grill
kuchnie świata
lasagne
makaron / kluski
przepisy Adrianny Marczewskiej
przepisy z opakowań
przystawka / przekąska
sałatka
tosty
zapiekane
zapiekanka / kanapka
ziemniaki
zupa
śniadanie
Czas przygotowania
Dowolony
do 30 min.
do 45 min.
do 60 min.
Czas przygotowania
-
Trudność
Łatwy
Średni
Kremowa zupa pieczarkowa z kiełbasą i łazankami po morlińsku
40 min
Łatwy
Kopytka z kiełbasą w pikantnym sosie pomidorowym
40 min
Łatwy
Kopytka z kiełbasą w kremowym sosie z pieczarkami
30 min
Łatwy
Kopytka smażone z kiełbasą i pomidorami
30 min
Łatwy
Makaron z kiełbasą w śmietanowym pikantnym sosie z pieczarkami po morlińsku
30 min
Łatwy
Kiełbaski smażone w cieście naleśnikowym
30 min
Łatwy
Kiełbaska z soczewicą i pesto pomidorowym
40 min
Średni
Kiełbasiany morliński omlet (Tortilla de patatas)
30 min
Średni
Kiełbasa z piekarnika z ciecierzycą, kminkiem i pomidorami po morlińsku
40 min
Łatwy
1
…
4
5
6
7
8
9
Czy wiesz, że...
Kulinarna historia boczku sięga co najmniej 3500 lat. Pierwsze doniesienia o boczku pochodzą z Chin. Chińczycy jako piersi gotowali solony boczek, sól konserwowała mięso, dzięki czemu można je było jeść przez cały rok.