Start
Produkty
Kiełbasy
Boczek
Ślązerki
Przepisy
EN
Menu
Start
Produkty
Kiełbasy
Boczek
Ślązerki
Przepisy
EN
Odwiedź nasze profile
Przepisy
Na co masz ochotę?
Filtruj przepisy
Produkt
Kiełbasa
Kiełbasa biała
Boczek
Ślązerki
Rodzaj dania
danie główne
faszerowane
grill
kuchnie świata
lasagne
makaron / kluski
przepisy Adrianny Marczewskiej
przepisy z opakowań
przystawka / przekąska
sałatka
tosty
zapiekane
zapiekanka / kanapka
ziemniaki
zupa
śniadanie
Czas przygotowania
Dowolony
do 30 min.
do 45 min.
do 60 min.
Czas przygotowania
-
Trudność
Łatwy
Średni
Risotto morlińskie z kiełbasą, zielonym groszkiem i pomidorami
30 min
Średni
Danie z kiełbasy i makaronu – Rigatoni morlińskie z kiełbasą
30 min
Łatwy
Quesadilla morlińska z cheddarem, awokado i kiełbasą
20 min
Średni
Przyprawa morlińska do kiełbasy z grilla
30 min
Łatwy
Prosta włoska zupa a’la minestrone z kiełbasą, makaronem i drobną fasolką
50 min
Łatwy
Placki z cukinii z kiełbasą
30 min
Łatwy
Pizza pieczona w żeliwnej patelni – deep dish pizza z kiełbasą, grzybami, szpinakiem i cebulą
30 min
Średni
Pikantna kiełbasa w sosie pomidorowym z czosnkiem
40 min
Łatwy
Pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami zawijana w boczku i pieczona (obiadowe z dodatkami)
45 min
Średni
1
…
4
5
6
7
8
…
14
Czy wiesz, że...
Kulinarna historia boczku sięga co najmniej 3500 lat. Pierwsze doniesienia o boczku pochodzą z Chin. Chińczycy jako piersi gotowali solony boczek, sól konserwowała mięso, dzięki czemu można je było jeść przez cały rok.