Kup kiełbasę
graj o kasę
Produkty
Kiełbasy
Boczek
Ślązerki
Przepisy
EN
Menu
Kup kiełbasę
graj o kasę
Produkty
Kiełbasy
Boczek
Ślązerki
Przepisy
EN
Odwiedź nasze profile
Przepisy
Na co masz ochotę?
Filtruj przepisy
Produkt
Kiełbasa
Kiełbasa biała
Boczek
Ślązerki
Rodzaj dania
danie główne
faszerowane
grill
kuchnie świata
lasagne
makaron / kluski
przepisy Adrianny Marczewskiej
przepisy z opakowań
przystawka / przekąska
sałatka
tosty
zapiekane
zapiekanka / kanapka
ziemniaki
zupa
śniadanie
Czas przygotowania
Dowolony
do 30 min.
do 45 min.
do 60 min.
Czas przygotowania
-
Trudność
Łatwy
Średni
Tosty croque madame z beszamelem, serem i boczkiem
45 min
Średni
Tarte flambee z boczkiem i cebulą
45 min
Łatwy
Tarta z ciasta filo z kiełbaską, porem i papryką
60 min
Średni
Tarta morlińska zwijana z plasterków kiełbasy, szpinaku, kolorowej papryki i ciasta francuskiego
40 min
Średni
Tarta morlińska z kiełbasą i szparagami
60 min
Łatwy
Szybki makaron z czosnkiem i boczkiem
30 min
Łatwy
Szakszuka z boczkiem i pomidorami
30 min
Łatwy
Spaghetti carbonara z boczkiem jajkiem i parmezanem
30 min
Łatwy
Śniadaniowa tortilla z jajecznicą, kiełbasą i ziołami
30 min
Łatwy
1
2
3
4
5
6
…
14
Czy wiesz, że...
Podczas II wojny światowej Amerykanie byli nakłaniani do oszczędzania tłuszczu z boczku, aby można go było wykorzystać do produkcji bomb. Był używany do produkcji glicerolu, składnika materiałów wybuchowych.