Start
Kiełbasy
Boczki i toppingi
Plastry
Wędzonki
Convenience
Przepisy
EN
Menu
Start
Kiełbasy
Boczki i toppingi
Plastry
Wędzonki
Convenience
Przepisy
EN
Odwiedź nasze profile
Przepisy
Na co masz ochotę?
Filtruj przepisy
Produkt
Kiełbasa
Kiełbasa biała
Boczek
Ślązerki
Rodzaj dania
danie główne
faszerowane
grill
kuchnie świata
lasagne
makaron / kluski
przepisy Adrianny Marczewskiej
przepisy z opakowań
przystawka / przekąska
sałatka
tosty
zapiekane
zapiekanka / kanapka
ziemniaki
zupa
śniadanie
Czas przygotowania
Dowolony
do 30 min.
do 45 min.
do 60 min.
Czas przygotowania
-
Trudność
Łatwy
Średni
Zapiekanka morlińska z makaronu i kiełbasy
60 min
Łatwy
Zapiekanka makaronowa z serem i kiełbasą
60 min
Średni
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą „last minute” po morlińsku
50 min
Łatwy
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą i sosem pomidorowym z makaronem rurki
60 min
Średni
Wytrawne muffinki morlińskie z kiełbasą
60 min
Średni
Włoska zupa z fasolą, jarmużem i kiełbaską
45 min
Średni
Tosty z awokado i chrupiącym boczkiem
30 min
Łatwy
Tosty croque madame z beszamelem, serem i boczkiem
45 min
Średni
Tarte flambee z boczkiem i cebulą
45 min
Łatwy
1
2
3
4
5
…
14
Czy wiesz, że...
Podczas II wojny światowej Amerykanie byli nakłaniani do oszczędzania tłuszczu z boczku, aby można go było wykorzystać do produkcji bomb. Był używany do produkcji glicerolu, składnika materiałów wybuchowych.